Tanja Hartonen-Pulkka Sydämellä kuuntelen Sinun arkeasi

Vanhustenhoito alas

Tämän täytyy olla uutisankka. Ei ole edes mätäkuu, että voisi mätäkuun piikkiin laittaa. Hoitajamitoitussuositus on tällä hetkellä 0,5 ja se on aivan minimissään. Lähihoitajienliitto on ajanut 0,7, jopa 0,8 mitoitusta. Itse olen ollut 0,6 kannalla, että voi tehdä työnsä hyvin. Jos tämä 0,4 toteutuu, se on vanhustenhoidon laadun menoa ja hoitajat ovat jo nyt tiukoilla.

 

Monissa paikoissa oli ennen vanhuspalvelulakia mitoitus juuri 0,4 rajamailla ja laitokset/palveluasumisyksiköt nostivat mitoitusta uudelle suositustasolle 0,5:een. Oli puhe, että 0,5 kirjataan lakiin, jos se ei toteudu. Ja nyt ollaan tinkimässä tästä.

 

Pitää ottaa ylemmältä taholta selvää, missä mennään. Päätöksiä ei ole vielä tehty. Onneksi. Itse olen hoito-alan asiantuntija lähihoitajana. Jos tämä totetuu, tästä ei hyvää seuraa. *pumppu hakkaa 200 kert./minuutissa.

 

Hoitajat tekevät hyvää työtä tiukoilla raameilla. Ehtivät juuri tehdä työnsä ja tervehtiä vanhusta. Mihin tämä johtaa? Huh huh.

Olin valmis antamaan pienestä palkastani. Olin valmis ottamaan osaa talkoisiin. Mutta vanhustenhoidosta ei tingitä!

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100720480861_uu.shtml

https://www.superliitto.fi/viestinta/tiedotteet-ja-kannanotot/super-tuomitsee-jyrkasti-suunnitelmat-pienentaa-minimihenkilostomitoitusta-vanhustenhoidossa/

https://www.superliitto.fi/site/assets/files/4599/super_hoitajamitoitus.pdf

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Heli Hämäläinen

Eikös se teidän puolueenne Timo Soini ole tämänkin näin päättänyt?

Käyttäjän TanjaHartonen-PulkkaKuntavaalit kuva
Tanja Hartonen-Pulkka Ps

Minä en tiedä mihin jäljet johtavat, kun en ole hallituksessa, en kansanedustaja, enkä ministeri.

Jos Soini (kaikella kunnioituksella) olisikin näin päättänyt, ei se tarkoita, että kaikkien tarvitsee olla samaa mieltä. Eiköhän siellä ole suurempi porukka takana, kuin Soini. Mutta helppo on siihen sitten takertua.

Minä olen itse lähihoitaja, ja tiedän missä nyt mennään. Ja tästä en tingi. Minulla on ihan omat aivotkin :)

Viestini tuli varmasti hyvin selväksi, mitä MINÄ olen mieltä.

Hyvää aurinkoista päivää :) Menen kotihoitoon iltavuoroon.

Heli Hämäläinen

Katsot siis, ettet voi vaikuttaa mitenkään hallituspuolueen päätöksentekoon. No, onhan sekin tietysti yksi tulokulma asiaan.

Toki saat olla mitä mieltä tahansa ja olen kanssasi aivan samaa mieltä, että hoitajien vähentäminen tulee lisäämään esimerkiksi ihottumia, makuuhaajoja, amputaatioita ja yksinäisyyttä.

Itse olen vuodepotilaan omainen.

Käyttäjän TanjaHartonen-PulkkaKuntavaalit kuva
Tanja Hartonen-Pulkka Ps

Juu tiukoille mennäään. Jaksamista myös sinulla omaisena <3

Käyttäjän AnneliKoivunen kuva
Anneli Koivunen

Me haemme Kansalaisaloitteella Arvokas vanhuus seuraavaa;
Hoitajia on saatava lisää kotipalveluun, jotta niitä jotka kotona tulevat toimeen, voidaan auttaa pärjäämisessä.
Vähävaraiset, huonokuntoiset ja muistisairaat eläkeläiset eivät pärjää kotihoidossa. On saatava pitkäaikaishoitopaikkoja, joissa maksut huomioidaan tulojen mukaan. Vielä vuonna 2013 oli kunnan omistamia paikkoja joissa eläkeläiset maksoivat 85% eläkkeestään ja saivat siitä hyvästä ilman Kelan tukia kaiken mitä tarvitsivat; hoidon 24/7, myös tarvittaessa erikoissairaanhoidon, lääkkeet, ruuan, asumisen, puhtauden ym. Siis kaiken mitä tarvitaan hyvään hoitoon.
Eläkkeestä jäi 15% omaan käyttöön ( 90,00-200,00), tukan siistimiseen, vaatteisiin ja ym. henkilökohtaiseen.
Vuonna 2014 tuli suurimpaan osaan kuntia/kaupunkeja pitkäaikaishoitopaikkoja, joissa sitten jokainen alkoikin maksaa itse kaikesta ja osa ei enää hoitopaikkoihin päässytkään, koska rahat eivät yksinkertaisesti riittäneet. Kelalta omaiset hakivat kaikki tuet mitä irti saivat ja niillä yritettiin sitten maksaa hoitopaikka. Kaikilta se ei onnistunut ja sosiaalitoimistosta haettiin vanhuksille toimeentulotukea. Suurin osa näistä vanhuksistamme julistettiin köyhiksi ja minkä takia;
Koska heidän eläkkeensä oli niin pienet ettei niillä tullut toimeen.
He ovat kuitenkin niitä jotka tämän Suomen ovat rakentaneet sodan jälkeen.
Nyt on suuntaus että kotiin hoidetaan kaikki, myös sellaiset henkilöt jotka tarvitsisivat kipeästi 24/7 hoitoa. Kotipalvelut pyörähtävät kotona sen 15 minuuttia 4 kertaa päivässä ja tämäkin tapahtuu vain arkisin. Viikonloput on sitten miten sattuu. Omaisia velvoitetaan hoitamaan, vaikka asuisi 500km päässä ikäihmisestään. Kotipalvelut veloittavat myös palveluistaan ja sekään ei ole halpaa. Kaiken mitä mitä Kelasta saat etuisuuksina, käytetään tiukkaan ja köyhyysraja senkun lähenee.
Meillä eläkeläiset jonottavat leipäjonoissa, niillä paikkakunnilla missä niitä on, pakosta koska ihmisen täytyy myös syödä enemmän kuin kerran päivässä. Kaikki vähävaraisten ja huonokuntoisten eläkeläisten rahat menevät lääkkeisiin, sairaalassa käynteihin usean kerran viikossa, kotipalvelumaksuihin, ruokapalvelumaksuihin ym. ja jos ei ole omaisia hakemassa sosiaalitoimiston luukulta rahaa, jää osa maksuista suorittamatta ja maksut viedään ulosottoon.
KYLMÄÄ KYYTIÄ SUOMEA RAKENTANEILLE IHMISILLE.
Kiitos teille kaikille jotka ymmärrätte asiamme tärkeyden.
Tarvitsemme kaikkia teitä, yli 18 v. äänioikeutettuja Suomen kansalaisia, tukemaan ja antamaan kannatuksenne saadaksemme muutosta aikaiseksi vähävaraisten, huonokuntoisten eläkeläisten olotilan turvaamiseksi 24/7 hoitopaikan saamisen osalta.
Nopeampi tapa kannatuksen antamiseen lakimuutoksen aikaan saamiseksi on tehdä se sähköisesti osoitteessa; https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1282
Tulostettavia ja täytettäviä lomakkeita saa osoitteesta;
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/kannatusilmoitus...
Lomakkeiden palautus; Anneli Koivunen, Otsontie 3, 05400 Jokela.

Toimituksen poiminnat